KAJAK - RECREANTEN
     
     
     
     
     
JEUGD
RECREANTEN
TRAININGEN
TRAINERS
WEDSTRIJDEN PRAKTISCH
WEDSTRIJDEN KALENDER
  GKV senioren en veteranen: samen tegen hoge snelheid naar het volgende sas... (© www.hansvangeel.com)

Naast onze jeugdige vaarders, heeft GKV ook vele volwassen leden. Senioren en veteranen 1, 2 & 3 trekken lustig hun baantjes, en nemen ten gepaste tijden ook deel aan wedstrijden. Vaak betreft het hier vaarders die als jeugd al actief waren in de club en doorheen de jaren blijven varen zijn of ook zij die na een aantal jaren afwezigheid (kinderen/carrière/...) de peddel weer opnamen.
Maar ook oudere starters vinden bij GKV hun gading en kunnen deelnemen aan alle trainingen*. Hierbij worden zij ingedeeld bij een jeugdgroep van min of meer gelijk niveau. Om het door leeftijd verminderde evenwichtsgevoel te compenseren, bestaat de GKV (club)vloot uit boten met verschillende stabiliteitsfactor zodat er voor ieder een boot beschikbaar is 'naar zijn meug'.

Ben je ervaren, dan vaar je in een boot met stabiliteit 1 of 2. Weinig stabiel dus, maar des te sneller. Ervaren vaarders die toch wat onzeker zijn, vooral bvb met het koude water in de winter, vinden we vaker terug in boten met stabiliteitsfactor 3 t/m 8. Voor beginners zijn er dan de 'sloepen' met stabilitieitsfactor 12 welke de hoogste stabiliteit garandeert.

Starters kunnen de clubboten gebruiken*, maar ook peddels, zwemvesten (verplicht tijdens winteruur maanden), moffen en zelfs spatzeilen liggen klaar ter beschikking. En als je wat zekerder bent en graag je eigen boot en materiaal stalt, is ook dat geen probleem: stalling is immers gratis* en in onze nieuwe loods die onderdak biedt aan meer dan 100 boten zijn nog enkele plaatsen vrij...

Een zicht op de GKV loods waar boten worden gestald (© www.hansvangeel.com)

* deelnemen aan trainingen en gratis stalling van boot kan alleen mits passend lidmaatschap, lees hier.