PERS / PUBLICATIES
     
     
     
     
     
    GKV publiceert regelmatig over zijn vaarders in het Nieuwsblad van Geel. Vanaf het seizoen 2018-2019, zullen deze verslagen ook hier terug te vinden zijn.

14-15 april 2018: Start nieuw kajakseizoen: Belgisch Kampioenschap Lange Baan
Tijdens het weekend van 14 – 15 april 2018 vond in Harelbeke het Belgisch Kampioenschap Lange Baan plaats op het kanaal Kortrijk – Bossuit. Onze Geelse kajakvaarders voeren tal van knappe wedstrijden, maar er was er maar één die Belgisch Kampioen werd: miniem Louis Vangeel (11 jaar) voer in de K1 2.000 meter 34 seconden voor de tweede over de finish en behaalde zo een glansrijke overwinning. Trainer Guy Bax fietste er naast en zag met een kamerbrede glimlach zijn miniem de zege met krachtige slagen tegemoet varen. Louis wist ook de gouden medaille voor de jeugdspelen te behalen nadat hij in alle onderdelen (lopen, lijnvaren, hindernisparcours per kajak) als eerste over de meet kwam. Nadat hem even verkeerdelijk de zilveren medaille voor de jeugdspelen werd uitgereikt, was trainster Sophie Hendrickx er als de kippen bij om deze vergissing recht te zetten. Een grote glimlach van Louis was haar deel.

Sophie Hendrickx en Chris Das sleepten zilveren medailles in de wacht, elk in hun eigen categorie én samen in de K2-reeks voor veteranen. Kortom, het waren onze jongste en de iets rijpere wedstrijdvaarders die begeerde kampioenschapsmedailles veroverden.

Grote afwezige bij de Geelse vaarders op het BK, was aspirant Jules Vangeel, die in Barcelona deelnam aan het ‘canoeing world qualification event’, waar alle Europese landen strijd leverden om 6 fel begeerde plaatsen voor de Jeugd Olympische spelen in Buenos Aires in oktober 2018. Speciaal voor deze kwalificatie leerde Jules op enkele maanden tijd eskimoteren en slalomvaren. Na een intensief trainingsschema zette hij zeer knappe prestaties neer, zowel in K1 als in slalom, maar hij kwam 0,2 seconden te kort zodat België zich niet kon kwalificeren. Een fractie van een seconde, maar een wereld van verschil voor Jules. Althans zo leek het, tot coach Bob Maesen hem een week later berichtte dat België zich na toepassing van de nodige quota’s dankzij de prestaties van Jules toch kon kwalificeren.

Wil je al dit talent van eigen bodem zelf eens zien exploderen en zich zien meten met tal van andere vaarders tijdens sprintwedstrijden K1, K2 en K4 en tijdens het Belgisch Kampioenschap Sprint? Noteer dan al maar zaterdag 26 mei 2018 in je agenda en kom onze vaarders aanmoedigen van op het terras van GKV aan de Oude Kastelseweg langs het Kempens Kanaal.