Menu Sluiten

Kajak

KAJAK

Wie zijn we?

Bij onze kajakclub draait alles om passie, avontuur en inclusiviteit. Of je nu jong, ervaren recreant of een enthousiaste G-sporter bent, bij ons ben je welkom. We bieden een breed scala aan activiteiten, variërend van trainingen tot stages en wedstrijden.

Jeugd

Onze jeugdwerking staat borg voor een gans jaar activiteit. Al tijdens de seizoenwissel worden er plannen vastgelegd voor het toekomende kajakjaar stages, weekends, wedstrijden, kajak varen in binnen- en buitenland.

Ludieke dingen, dingen die de kas doen springen en dan weer steunen.Maar wat vooral van belang is dat iedereen zich goed voelt tussen die zotte bende.

Recreanten

Naast onze jeugdige vaarders, heeft GKV ook vele volwassen leden. Senioren en veteranen 1, 2 & 3 trekken lustig hun baantjes, en nemen ten gepaste tijden ook deel aan wedstrijden. Vaak betreft het hier vaarders die als jeugd al actief waren in de club en doorheen de jaren blijven varen zijn of ook zij die na een aantal jaren afwezigheid (kinderen/carrière/…) de peddel weer opnamen.
Maar ook oudere starters vinden bij GKV hun gading en kunnen deelnemen aan alle trainingen*. Hierbij worden zij ingedeeld bij een jeugdgroep van min of meer gelijk niveau. Om het door leeftijd verminderde evenwichtsgevoel te compenseren, bestaat de GKV (club)vloot uit boten met verschillende stabiliteitsfactor zodat er voor ieder een boot beschikbaar is ‘naar zijn meug’.

Special kajak

Bij onze kajakclub draait alles om passie, avontuur en inclusiviteit. Of je nu jong, ervaren recreant of een enthousiaste G-sporter bent, bij ons ben je welkom. We bieden een breed scala aan activiteiten, variërend van trainingen tot stages en wedstrijden.

Trainingen

Bijna het ganse jaar door staat een team van trainers klaar om je de kajaksport bij te brengen. Tijdens de duur van het zomeruur kan je bijna elke woensdagavond terecht op de gezamenlijke trainingen vanaf 18u00 aan het clublokaal. Vanaf de eerste woensdag in oktober echter, vindt de woensdagtraining plaats vanaf 15u00 zodat we klaar zijn voordat het donker wordt.

Is het echt te koud en/of is het water toegevroren, dan wordt techniek- en/of conditietraining voorzien. Ook op zondag voormiddag vanaf 10u00 kan de jeugd varen onder begeleiding. Op dinsdagavond om 19u00 wordt er een houding of krachttraining gehouden.

Tijdens de wintermaanden is het verplicht om te varen met verlichting wanneer de training in het donker is en dragen we een zwemvest bij elke training.

Kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen, je mag 3 x gratis proberen om te zien of kajak wel iets voor jou is. Je hebt alleen wat kleding nodig die nat mag worden. Een boot, peddel en zwemvest worden door de club voorzien.
Belangrijk: om deel te kunnen nemen, moet je wel kunnen zwemmen!

Vraag over de trainingen?

Vragen over training